Languages

ученик во училница користи тастатура со големи копчиња
Проектот на Отворете ги прозорците и организацијата ЕХО од Нови Сад влезе во овогодишното издание на извештајот на Проектот Зеро и се вброја меѓу 86...
Тони Бачваровски држи говор
На седницата на Собранието што се одржа на 19 декември 2015 година, членовите го избраа Тони Бачваровски за претседател на Отворете ги прозорците во...
слика од видеото
За да го прослави јубилејот, Отворете ги прозорците објави видео за историјата на здружението. Низ слики, снимки и графички анимации во 3 минути и 38 секунди сместивме десет години полни со ентузијазам и напорна работа.
наставници како дискутираат
Од 10 до 13 ноември, Отворете ги прозорците беше домаќин на наставници, педагози и психолози од шест училишта од Нови Сад, Србија, на студиска посета во Македонија.
дел од учесниците на обуката
Во октомври, Отворете ги прозорците одржа обука за користење асистивна технологија за седум редовни основни училишта од Нови Сад, Србија.
Тони на презентација
Кога помислувам на почетоците на Отворете ги прозорците ми изгледа како да беше вчера. Кога побараа од мене да напишам нешто за десетгодишницата за да се потсетиме на приказната за основањето, е тогаш сфатив дека поминале десет...
Викторија на камп во Австрија
Август 2015 - Во последните пет години, низ образовниот систем во Македонија циркулира една суштинска поука: За лицата без попреченост, технологијата прави работите да бидат полесни. За лицата со попреченост, технологијата е она...

Pages

Smiley face